Over de yoga juf

Over de yoga juf

Meer nog dan yoga juf ben ik ervaringsdeskundige 🙂  Ik begon 12 jaar geleden met hatha yoga omdat ik een burnout had en al bij de eerste les voelde ik dat dit precies was wat ik nodig had. Weer in contact komen met mijn lijf, gevoel en ontspanning in plaats van mij te richten op de buitenwereld. De yoga leerde me van binnenuit te bewegen in de houdingen op de mat en dat vertaalde zich naar het dagelijkse leven van de mat af. Een constante practice. Nog steeds. 

In de winters van Nederland reisde ik naar India om daar de yoga van het hart, bhakti yoga in een ashram te beoefenen. Veel meditatie, mantra’s chanten en devotionele liederen zingen. Ook deed ik daar een 200uurs hatha yoga opleiding in Rishikesh.

Gedurende 3 jaar volgde ik in Amsterdam de opleiding Transformatieve Yoga van Ganga Hoogendoorn bij Sai Mithra die deze hatha yoga en yoga vanuit je hart combineert. Een yoga leer die je volledig naar stilte laat keren zodat je vanuit de energie diep van binnen moeiteloos je lichaam laat bewegen in plaats van met de spierkracht van het fysieke lichaam. Hierdoor kom je er goed achter wat voor je klopt en daar vindt de transformatie plaats om niet meer in oude patronen te stappen. 

Naast yoga vind ik de laatste 3 jaar veel vreugde, stilte en ontspanning bij Ecstatic Dance en 5ritme dans. Dat wat ik in de yoga leerde, gecombineerd met muziek en mensen om mij heen. 

Als je me daar niet vindt is er nog éen plek en dat is in de natuur 🙂 of op de geitenboerderij van mijn oom en tante natuurlijk!

Brenda Bood